Willen weten

Jeugdbieb

Jeugdbieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

Schooltv

Schooltv.nl is een videodatabase, gevuld met educatieve en informatieve videoclips, filmpjes, fragmenten, liedjes, animaties, lesvideo's, afleveringen en nog veel meer. Te gebruiken voor je spreekbeurt, werkstuk, huiswerk, of gewoon omdat je meer wil weten over een bepaald onderwerp!

Willem Wever: De leukste vindmachine voor iedereen die nieuwsgierig is!

Willem Wever is een TV programma voor kinderen van 9 t/m 12 jaar. In Willem Wever kunnen kinderen prangende vragen stellen. Samen met de presentatoren Edson en Tim gaan ze op zoek naar het antwoord.

 


Dierenzoeker

Zie je een dier in je huis, tuin of op de boerderij en weet je niet wat het is? Kijk goed en ontdek het in de Dierenzoeker

De Dierenzoeker toont een verzameling veel voorkomende huis-, tuin- en keukendieren in Nederland. Via het beantwoorden van vragen over het door jou gevonden dier (bijv. over kleur, gedrag, aantal poten) wordt de selectie dieren steeds kleiner en vind je hopelijk de naam van het dier!

Inloggen

Nog geen account?

Heb je nog geen account voor Buiten Gewoon Leren? Vraag de zorgboer om samen een account aan te maken. 

 

Handleiding aanvragen cursus voor deelnemer