Onlangs hadden wij de eer om een certificaat voor de cursus kleine trekker uit te reiken aan Thomas. Vol trots vertelde hij over zijn ontwikkeling en nog veel meer. Met veel plezier komt Thomas al 10 jaar naar de zorgboerderij voor verschillende activiteiten. Inmiddels is hij 18 jaar en heeft hij het nog steeds enorm naar zijn zin. Elke woensdag fietst hij naar de Inner-Art om een productieve dag te hebben.

Thomas heeft elke woensdag een vaste taak, namelijk: op de zitmaaier het gras maaien. Daarnaast krijgt hij diverse taken van de hoofdboer, bijvoorbeeld helpen bij een kippenhok in elkaar zetten of helpen bij de dieren verzorgen. Het ligt aan de taken van de dag, maar Thomas zal niet snel stil zitten.

Naast het harde fysieke werk, kan Thomas goed leren. Hij heeft zijn kleine trekker certificaat in 2 weken behaald. Het succes zit volgens Thomas in zijn best doen. “Ik kwam elke middag thuis en ging toen even een uurtje leren.”

Hij heeft daarnaast zijn dierverzorging basis en dierverzorging EHBO certificaten behaald. Dit is met een doel geweest, omdat Thomas later met dieren wil blijven werken. “Ik zou graag boer willen zijn over een paar jaar. Ik denk dat ik een soort hobbelboer wil zien, de ene keer hier en de andere keer daar.“ Thomas houdt dus van divers werk en dat is te merken door zijn inzet op de zorgboerderij.

Thomas is natuurlijk niet alleen op de zorgboerderij te vinden. Hij houdt van voetballen en speelt G-voetbal waar hij veel plezier in heeft. Daarnaast houdt hij van gamen en tot rust komen door zijn favoriete series te kijken. Nu Thomas 18 jaar is, heeft hij ook de ambitie om zijn autorijbewijs te halen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat hij dat met succes gaat halen.

Wij zijn enorm trots op Thomas. Wij twijfelen er niet aan dat hij nog meerdere certificaten zal behalen. In de afgelopen jaren heeft Thomas zich enorm ontwikkeld tot de jongeman die hij nu is. “Ik ben trots op de ontwikkeling van toen ik hier kwam tot nu.“

“Zo mooi om de ontwikkeling van Thomas te zien.” Gera van zorgboerderij Inner-Art.  

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Inner-Art

Zorgboerderij Inner-Art is een klein bedrijf met 3 hectare omliggend land, veel verschillende dieren (met name alpacafok) en verhuur van stalling- en opslagbox ruimte. Het land maakt onderdeel uit van een omliggend park, dat gerealiseerd werd door de sterk verouderde kassen te ruimen. Het land wordt gebruikt voor fruitteelt (hoogstambomen, oude rassen), begrazing en recreatie.
Door het wegvallen van het akkerbouwbedrijf vanwege omlegging van de N201, kwam er gelegenheid om de zorgboerderij te starten en het eigen boerenleven weer meer impuls te geven. Tuinen, boomgaarden, dierenverblijven werden vergroot en aangepast. De landwinkel met biologische gewassen en producten gemaakt door de zorgboerderij volgde in 2012. De vele dieren, vele schuren op het erf, het museum en het atelier bieden een uniek scala aan werkzaamheden binnen en buiten het gehele jaar door.

De Kwakel (tussen Uithoorn, Aalsmeer)