Samenwerking BGL cursussen Marion & Gerrit

Op zorgboerderij Straalhoeve, stimuleren Marion en Gerrit elkaar om BGL cursussen af te ronden. Dit zorgt voor een mooie samenwerking, waarbij leren en geluk centraal staat. Marion en Gerrit komen wekelijks samen. Ze hebben diverse certificaten behaald, zoals: dier en welzijn, EHBO voor honden, katten, geiten.

Marion:“Sinds het begin zijn we maatjes. Ik steun Gerrit, omdat zijn zelfvertrouwen weg was, maar hij was ontzettend leergierig. Ik heb veel cursussen gedaan en met mijn kennis kon ik hem helpen.” Met een lach vertelt Gerrit dat Marion zijn steun en toeverlaat is op de zorgboerderij. Marion: “Gerrit kan zoveel meer dan hij denkt. Hij is erg leergierig en onthoud veel stof. “ Door de samenwerking is het zelfvertrouwen van Gerrit verbeterd. Gerrit wil nog lang doorgaan met de certificaten, omdat hij doelgericht is. Gerrit: “Zoveel mogelijk certificaten is het leukste van het samenwerken. Nu weet ik veel over honden en katten. Ik kan deze informatie goed toepassen op mijn eigen hond en op de zorgboerderij.” Bij samenwerking, hoort ook een goede taakverdeling. Marion zorgt voor het administratieve gedeelte en Gerrit zorgt ervoor dat Marion enorm blij wordt. Daarnaast overhoren ze elkaar, zodat de stof nog beter wordt onthouden.

De sfeer op de zorgboerderij speelt ook een goede rol in de samenwerking. Gerrit: ”Ik zeg wel eens tegen anderen, komen is blijven!” Marion: “De eerste keer zei hij tegen mij als je komt, dan blijf je. De sfeer is heel goed.” De uitdaging voor beiden is het behalen van het certificaat, maar door elkaar te stimuleren en aan te vullen komen ze er altijd uit. Marion print alle leerstof uit, zodat ze beiden de stof kunnen lezen vanuit huis. Wanneer ze moeilijke woorden tegenkomen, wordt het opgezocht op het internet of in het woordenboek.

Gerrit: “Mijn tip aan anderen is zoveel mogelijk certificaten halen als je kan!” Marion: “Je kan veel meer dan je denkt. Wat ik heb geleerd door een vriend is dat je interesse moet hebben in de stof, zodat je makkelijker kan studeren. Met de paardencursus die ik op mijn andere zorgboerderij heb afgerond en kan toepassen, vond ik de stof eerst erg moeilijk, maar nu merk ik dat ik alle stof perfect kan toepassen op de paarden. Je kan als persoon echt meer dan je denkt. Gerrit is daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast mag je vaak herexamen doen. “

Marion en Gerrit blijven samenwerken en streven naar het behalen van meer certificaten!  

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

De Straalhoeve

Aan de rand van de Haarlemmermeer ligt de boerderij "De Straalhoeve". In een ontspannen sfeer willen we mensen laten genieten van het buitenleven op de boerderij van mijn opa, een voormalig melkveehouderij. Naast een koppeltje Texelse schapen en een toom kippen die lekker buiten rondscharrelen is er een royale groente- en bloementuin. Ook is er een verscheidenheid aan bessenstruiken, waarvan heerlijke biologische jam wordt gemaakt voor de verkoop.

Vijfhuizen