Eerste Landzijde deelnemer met behaalde BGL praktijkverklaring.

Mehdi ging vanaf zijn 12e niet meer naar school, maar heeft toen wel gelukkig een plekje kunnen vinden op De Roemerij om daar een actieve dagbesteding te hebben. In het begin ging dit heel moeizaam en hebben Piet en Anki niet alleen het vertrouwen van Mehdi moeten winnen maar ook veel vertrouwen moeten geven. Het was heel belangrijk dat Mehdi tot inzicht kwam dat zijn eigen juiste houding belangrijk is om vooruit te komen.

Een keerpunt was de eerste keer dat Mehdi samen met Piet op de trekker zat. Mehdi zat achter het stuur en reed recht op de sloot af waarbij Piet op het allerlaatste moment het stuur moest overnemen. Het leermoment voor Mehdi was dat als je iets wilt bereiken je het zelf moet doen. Letterlijk het stuur in eigen handen nemen!

Mehdi heeft er geen gras over laten groeien en is volop aan de slag gegaan met zijn educatie. Eerst leren typen, daarna m.b.v. BGL digitaal zijn VCA certificaat behaald én het trekker rijbewijs. Ook heeft Mehdi cursussen Engels en Duits gedaan. Zijn grote droom is om vrachtwagenchauffeur te worden. Het behalen van deze certificaten is voor Mehdi een enorme opsteker voor zijn zelfvertrouwen geweest.

Piet en Anki hebben Mehdi in al die jaren actief ondersteund. Van Piet heeft Mehdi alle praktische aspecten  op de boerderij geleerd en Anki heeft hem vooral op het gebied van zijn educatie ondersteund. Met al de opgedane praktijkervaring heeft Mehdi zijn praktijkverklaring Assistent plant, dier of groene leefomgeving gehaald bij het Clusius.

En op 4 juni 2021 heeft de inmiddels 18-jarige Mehdi als eerst deze BGL praktijkverklaring mogen ontvangen. Met dit diploma levert Mehdi het bewijs dat hij bepaalde vaardigheden op het gebied van plant, dier en (groene) leefomgeving heeft opgedaan op De Roemerij.

Wij zijn supertrots op Mehdi en wensen hem veel succes met het waarmaken van zijn dromen.

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

De Roemerij

De Roemerij is een zorgboerderij in het Noord-Hollandse Sint Maartensbrug. Wij bieden dagbesteding, coaching en een combinatie van beiden. Kleinschalige logeeropvang behoort ook tot de mogelijkheden.
Op dit familiebedrijf wonen Piet en Anki Roemer met hun zoon Marciano. Er zijn ongeveer 70 melkkoeien plus jongvee. De melk gaat naar CONO Kaasmakers in de Beemster.

Piet en Anki runnen samen de (zorg) boerderij, daarin ondersteund door een vaste medewerkster op de woensdag en een leerkracht op de vrijdag. Dinsdag en woensdagochtend is een vrijwilligster met een HBO diploma pedagogisch werk die helpt en ondersteunt met de educatie.

 

Sint Maartensbrug