Carmen: 10 BGL cursussen in één maand!

Carmen uit Hoorn is een energieke dame van 20 jaar. Ze heeft een avontuurlijke reis gemaakt van een zorgboerderij in Spierdijk naar deze geweldige plek waar ze nu is. Een paar mensen van haar groep waren hier al en op een dag besloot Carmen mee te gaan. Dat was de beste beslissing ooit, want sindsdien is ze niet meer weg te slaan bij zorgboerderij Laan. Carmen is hier op dinsdag, donderdag en vrijdag. Drie volle dagen om volop te genieten van haar tijd hier.

Carmen heeft al 10 Buiten Gewoon Leren cursussen afgerond in één maand tijd: Boren, doe het zelf, paarden, dierverzorging basis en bevorderen, dieren ehbo, zoönose, melkdiploma en dierenwelzijn. Ze heeft echt de smaak te pakken! Op dit moment is ze bezig met het leren van elektriciteit, wat behoorlijk uitdagend blijkt te zijn. Vooral die rekenkant kan soms lastig zijn voor haar. Gelukkig kan ze altijd rekenen op W, een collega deelnemer die altijd klaar staat voor iedereen. Hoe heeft ze zoveel cursussen in een korte tijd kunnen afronden? Carmen: “Het begon allemaal met een simpele vraag: "Hoe werkt dit eigenlijk?" En voordat ik het wist, kreeg ik inloggegevens en begon ik met de cursussen.”

Carmen had eerst het idee om alle cursussen hier te volgen, en waarom ook niet? Alles waar ze aan heeft meegedaan vond ze geweldig en ze heeft er ontzettend veel van geleerd. Ze heeft zelfs een rol kunnen spelen bij de bevallingen van schapen en geiten. Hoe cool is dat?! Hoewel ze eigenlijk vaste taken zou moeten hebben, gooit haar hooikoorts soms wat roet in het eten. Dat houdt Carmen niet tegen om haar steentje bij te dragen. Ze helpt met het geven van eten en assisteert bij bevallingen. Ondertussen is ze nog volop aan het ontdekken waar haar ware passie ligt. Ze vindt het heerlijk om rond te lopen en lekker te ontspannen.

Carmen vindt het allerbeste aan zorgboerderij Laan, de mensen en de dieren. Ze voelt zich helemaal op haar gemak en kan het goed vinden met de meeste deelnemers. Er zijn ook andere jongeren waarmee ze een goede klik heeft. Het is echt een warme en gezellige plek om te zijn.

Carmen heeft wel een uitdaging waar ze aan werkt, en dat is om hulp te vragen. Soms vindt ze het lastig door haar autisme, maar Carmen is vastberaden en heeft er alle vertrouwen in dat ze hierin zal groeien. Ze voelt zich hier zo op haar plek en dat geeft haar de kracht om te vragen wat ze nodig heeft. Ze wil iedereen aanmoedigen om hetzelfde te doen. Carmen: “Vraag om hulp en geef aan wat je wel en niet fijn vindt. Je hoeft niet met problemen te blijven zitten, hier is iedereen er om elkaar te steunen.”

Carmen heeft inmiddels een gouden BGL certificaat mogen ontvangen, omdat ze alle 50 BGL cursussen binnen 1 jaar heeft afgerond! Carmen gaat nu via Loi een online cursus dieren EHBO volgen. 

 

 

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

Laan

De drijfveren achter Zorgboerderij Laan zijn Edwin, Laura, Demi & Naomi Laan. Ons bedrijf ligt op 15 hectare grond, waarop kleinschalige veeteelt (15 koeien en ca. 50 schapen) en sierteelt bedreven wordt op 4000m2 buitenteelt.
Op de boerderij verzorgen we de zoogkoeien, kalveren, kippen, schapen, geiten en konijnen.
Op de onze kwekerij hebben wij ook een moestuin waar wij groente verbouwen en doneren aan de voedselbank.
Daarnaast doen we aan weidevogel- en natuurbeheer op onze weilanden.


Middelie