“Ik ben toe aan een nieuwe stap.” Rowdy is sinds 2018 werkzaam op zorgboerderij Hartog. Agrarisch werk heeft hij voorheen nooit gedaan, hij heeft gewerkt als loodgieter. Op de zorgboerderij is hij inmiddels een echte ‘hulpboer’: hij helpt met het verzorgen van de dieren, het repareren van dakgoten en het onderhouden van het terrein. Het agrarisch werk is hij steeds leuker gaan vinden, en hij zou in de toekomst graag als loonwerker aan de slag gaan. Bij Hartog heeft hij veel ervaring opgedaan met het werken met dieren, zoals koeien, schapen en paarden. Ook dit is hij steeds leuker gaan vinden: “Je bouwt toch een band op met de dieren.”

“Ik ben nu toe aan een volgende stap. Ik heb zo veel geleerd en mijn leven is in rustiger vaarwater terecht gekomen.”

Met het Landzijde project Buiten Gewoon Leren en Werken, bedoeld voor deelnemers met een ontwikkelperspectief , krijgt Rowdy nu de kans die volgende stap te zetten. Te beginnen met een werkstage op zorgboerderij X-Stables. Hier wordt hij drie dagen in de week terreinmedewerker. Twee dagen blijft hij voorlopig bij Hartog in de dagbesteding. Zo kan hij zich stap voor stap ontwikkelen, met de veilige zorgboerderij op de achtergrond.

We wensen Rowdy veel succes bij X-Stables.

Zie voor meer informatie over het project Buiten Gewoon Leren en Werken: https://www.landzijde.nl/initiatieven/buiten-gewoon-leren-en-werken/

Dit verhaal hoort bij deze zorgboerderij:

X Stables

X Stables paardenhouderij in de buurt van Purmerend/Zaanstad/Amsterdam heet u welkom.
Wij zijn een paardenfokkerij en hebben zowel veulens, jaarlingen en sportpaarden.
Een bedrijf waar mens en dier centraal staan en waar je jezelf kunt verrijken in allerlei opzichten.
Door een groot opgezet terrein een grote leef kantine die als een strandtent is nagebouwd van wel 20 x 20m2 met prachtig uitzicht over de weilanden is alles mogelijk. Wij hebben een werkplaats een grote keuken en zowel binnen als buiten activiteiten. Er zijn hier ook een aantal engelstalige op stal als je je engels weer een beetje wilt oefenen.

Wij zijn in juli 2019 gestart met dagbesteding als aanvulling op onze werkzaamheden. We zijn optimistisch en positief en echte doeners die ook stil staan bij elkaar en onze omgeving.
Wij waarderen initiatief en denken graag mee als je een idee hebt. De werkzaamheden buiten zijn vooral de zorgtaak voor de paarden en veulens het onderhoud van het terrein en gebouwen en tuin.

Is u nieuwsgierigheid gewekt of heeft u gewoon zin om eens een kijkje te nemen…de cappuccino of munt-thee staat klaar. Bel 0631927124
of mail naar info@xstables.com
Wijdewormer